suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Esiopetus Vantaalla

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Esiopetus alkaa vuotta ennen kuin lapsi aloittaa koulun. Esiopetusta järjestetään koulujen työpäivinä, neljä tuntia päivässä. Vantaalla maksutonta esiopetusta annetaan päiväkodeissa ja muutamissa kouluissa kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelman mukaisesti.

Esiopetus on velvoittavaa. Tämä merkitsee sitä, että lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavo ...

Toimi näin

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus - Varhaiskasvatuksen palveluohjauksen sähköposti: varhaiskasvatuksen.palveluohjaus@vantaa.fi

Vantaa-infon yleisneuvonta - Sähköposti: vantaa-info@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetus on tarkoitettu pääasiassa niille lapsille, jotka kyseisenä vuotena täyttävät 6 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Vantaan kaupunki

Palvelusta vastaa

Vantaan kaupunki
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 4.12.2023