suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Urjalan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Urjala
  • Julkinen palvelu

Urjalan kunnassa esiopetusta tarjotaan Urjalan yhtenäiskoulun sekä Aseman koulun esiopetusryhmissä. Esiopetus alkaa elokuussa koulujen alkaessa ja päättyy keväällä koulujen päättymistä edeltävänä perjantaina. Työviikko on maanantaista perjantaihin ja noudattelee pääsääntöisesti koulun työ- ja loma-aikoja. Työpäivän pituus on noin 4 tuntia. Esiopetus on maksutonta.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sähköisellä tai tulostettavalla lomakkeella helmikuun aikana. Samalla haetaan myös esiopetusta täydentävää päivä- ja vuorohoitoa tai leikkitoimintaa, mitä järjestetään koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan yhteydessä. Ennen esiopetuksen alkamista pitää päivähoitopaikka irtisanoa kirjallisesti.

Sähköinen lomake ja tulostettava lomake löytyvät Urjalan kunnan esiopetuksen internet-sivuilta. Paperisen lomakkeen saa myös haettua mm. päiväkodista tai esiopetusyksiköstä. Hakemus palautetaan määräaikaan mennessä päiväkotiin, esiopetusyksikköön tai postitse osoitteeseen Urjalan kunta / esiopetus, PL 33, 31761 Urjala.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Urjalan kunta

Palvelusta vastaa

Urjalan kunta
Tekstistä vastaa: Urjalan kunta
Päivitetty: 8.10.2020