suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Tohmajärvellä on kaksi esikoulua: Kemien esiopetus ja Tikkalan esiopetus. Kemien esiopetus sijaitsee Sivistyskeskus Ahjossa ja siinä on kaksi ryhmää: Peipot ja Pääskyt. Tikkalassa esiopetus järjestetään Tikkalan päiväkodin ryhmässä Peurankellot.

Esiopetuksessa noudatetaan perusopetukselle määriteltyjä koulu- ja lomapäiviä.

Esiopetus on maksutonta ja se perustuu valtakunnallisiin esiopetussuunnite ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Maksuttoman esikoululaisen koulukuljetuksen saavat ne esikoululaiset, joiden koulumatka on yli kolme kilometriä.

Kemiessä esioppilaan täydentävää varhaiskasvatusta on mahdollista saada yhdistetyssä esiopetuksen päivähoitoryhmässä ja Tikkalassa päiväkodin Peurankellojen ryhmässä päiväkodin aukioloaikojen mukaisesti.

Esikoululaisen osapäivähoitoon ei ole erillisiä koulukyytejä, vaan koulukuljetuksessa kuljetaan normaalin kuljetusaikataulun mukaisesti esiopetukseen ja/tai esiopetuksen jälkeen kotiin.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetus on maksutonta opetusta, jota lapset saavat oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna päiväkodissa tai koulussa. Esiopetusta järjestetään myös yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Jos esiopetuksen oppilaalla ilmenee tuen tarvetta, on hänellä oikeus tarvitsemiinsa avustajapalveluihin ja apuvälineisiin.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Tohmajärven kunta

Palvelusta vastaa

Tohmajärven kunta
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 11.4.2022