suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Tohmajärvellä on kaksi esikoulua: Kemien ja Tikkalan esiopetus. Kemien esikoulu toimii Sivistyskeskus Ahjossa ja siinä on kaksi ryhmää, Peipot ja Pääskyt. Tikkalassa esiopetus järjestetään Tikkalan päiväkodin Peurankellot-ryhmässä.

Esiopetuksessa noudatetaan perusopetukselle määriteltyjä koulu- ja lomapäiviä.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena. Esiopetus on maksutonta.

Esiopetus perustuu valtakunnallisiin esiopetussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan.

Voit hakea lapsellesi esikoululaisen osapäivähoitoa. Esikoululaisen täydentävä varhaiskasvatus on maksullista.

Kemiessä esioppilaan varhaiskasvatusta järjestetään yhdistetyssä esiopetuksen päivähoitoryhmässä klo 6.30–17.00 välisenä aikana.

Tikkalassa esioppilaan varhaiskasvatusta järjestetään Tikkalan päiväkodin Peurankellojen ryhmässä päiväkodin aukioloaikojen mukaisesti.

Maksuton esikoululaisen koulukuljetus järjestetään niille esikoululaisille, joiden koulumatka on yli kolme kilometriä. Esikoululaisen osapäivähoitoon ei järjestetä erillisiä koulukyytejä, vaan koulukuljetuksessa kuljetaan normaalin kuljetusaikataulun mukaisesti esiopetukseen ja/tai esiopetuksen jälkeen kotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Esiopetusaika on maksutonta (4 tuntia/päivä). Esikoululaisen osapäivähoidosta laskutetaan varhaiskasvatusmaksu, mikä määräytyy perheen koon, tulojen ja hoitotuntien määrän mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTohmajärven kunta
Palvelusta vastaaTohmajärven kunta
Alue Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 18.10.2021