suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tohmajärven kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Tohmajärvi
  • Julkinen palvelu

Tohmajärvellä on kaksi esikoulua: Kemien esiopetus ja Tikkalan esiopetus. Kemien esiopetus sijaitsee Sivistyskeskus Ahjossa ja siinä on kaksi ryhmää: Peipot ja Pääskyt. Tikkalassa esiopetus järjestetään Tikkalan päiväkodin ryhmässä Peurankellot.

Esiopetuksessa noudatetaan perusopetukselle määriteltyjä koulu- ja lomapäiviä.

Esiopetus on maksutonta ja se perustuu valtakunnallisiin esiopetussuunnitelman perusteisiin sekä paikalliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan.

Voit hakea lapsellesi maksullista osapäivähoitoa, esikoululaisen täydentävää varhaiskasvatusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Maksuttoman esikoululaisen koulukuljetuksen saavat ne esikoululaiset, joiden koulumatka on yli kolme kilometriä.

Kemiessä esioppilaan täydentävää varhaiskasvatusta on mahdollista saada yhdistetyssä esiopetuksen päivähoitoryhmässä ja Tikkalassa päiväkodin Peurankellojen ryhmässä päiväkodin aukioloaikojen mukaisesti.

Esikoululaisen osapäivähoitoon ei ole erillisiä koulukyytejä, vaan koulukuljetuksessa kuljetaan normaalin kuljetusaikataulun mukaisesti esiopetukseen ja/tai esiopetuksen jälkeen kotiin.

Palvelu on maksuton.

Esiopetusaika on maksutonta (4 tuntia/päivä). Esikoululaisen osapäivähoidosta laskutetaan varhaiskasvatusmaksu, mikä määräytyy perheen koon, tulojen ja hoitotuntien määrän mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTohmajärven kunta
Palvelusta vastaaTohmajärven kunta
Alue Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tohmajärven kunta
Päivitetty: 11.4.2022