suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Teuvan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Teuva
  • Julkinen palvelu

Teuvalla kaikki esiopetus järjestetään kunnan keskustassa sijaitsevalla Eskaritalolla.

Samassa toimipisteessä järjestetään myös esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta.

Perälän ja Äystön eskarilaisten täydentävä varhaiskasvatus järjestetään Perälän ryhmiksessä tai Äystön päiväkodilla.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan erikseen.

Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, ja hänellä on jo voimassa oleva sijoituspäätös varhaiskasvatukseen, ei hoitopaikkaa tarvitse hakea erikseen.

Jos lapsella ei ole voimassa olevaa sijoituspäätöstä varhaiskasvatukseen, ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi päivähoitoa, tulee huoltajien tehdä esiopetusilmoittautumisen lisäksi hakemus varhaiskasvatukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Teuvalla subjektiivinen päivähoito-oikeus on rajattu 20 tuntiin viikossa. Esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta järjestetään lapsille, joilla on siihen tarve molempien vanhempien työn tai opiskelun takia.

Mikäli esiopetusikäisen lapsen vanhemmista jompi kumpi on kotona, lapsella ei ole oikeutta varhaiskasvatukseen esiopetuksen lisäksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Teuvan kunta

Palvelusta vastaa

Teuvan kunta
Tekstistä vastaa: Teuvan kunta
Päivitetty: 3.12.2021