suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervolan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Tervola
  • Julkinen palvelu

Tervolassa esiopetus toteutetaan koulutoimessa. Lapinniemen koulussa toimii oma, erillinen esiopetusryhmä. Kaisajoen, Louen ja Mattisen kouluissa esioppilaiden opetus tapahtuu yhdysluokkaopetuksena 1-2–luokkalaisten oppilaiden kanssa.

Toiminta perustuu valtakunnallisiin esiopetussuunnitelman perusteisiin ja seudulliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan.

Matkat esiopetukseen järjestetään sivistyslautakunnan päätöksellä silloin, kun matka lähimpään esiopetuspaikkaan on yli kolme kilometriä tai jos se oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuisi oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi. Ensisijaisesti esiopetukseen siirtymiseen käytetään julkisia kulkuneuvoja.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervolan kunta
Palvelusta vastaaTervolan kunta
Alue Tervola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervolan kunta
Päivitetty: 3.8.2020