suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Osallistua voivat myös ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusop ...

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan sinä vuonna, jona lapsi täyttää 6 -vuotta. Myös pidennetyn oppivelvollisuuden päätöksen saaneet toimivat näin.

Seinäjoen kaupungilla on käytössä sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä verkkosivuillaan yleensä tammikuussa. Seuraa ilmoittelua kaupungin esiopetuksen sivuilta. Palvelu on auki noin viikon. Mikäli sähköistä ilmoittautumista ei ole ehditty tehdä varsinaisena ilmoittautumisaikana, asia tulee hoitaa aluejohtaja Eija Ikolan kautta (044 754 1628). Vanhemmille lähetetään päätös esiopetuspaikan myöntämisestä. Lisätietoja saa kaikista päiväkodeista ja aluejohtajilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Seinäjoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Seinäjoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 15.9.2022