suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Reisjärven kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Reisjärvi
  • Julkinen palvelu

Reisjärven kunnan esiopetus on suunnitelmallista ja tavoitteellista opetussuunnitelman mukaista, eheytettyä toimintaa, joka muodostuu eri laajuisista ja eri tavoin toteutetuista oppimiskokonaisuuksista. Tärkeimpiä arvoja esiopetuksen järjestämisessä on lapsilähtöisyys. Lasten kiinnostuksen kohteet sekä opetukselle asetetut yhteiset tavoitteet ovat oppimiskokonaisuuksien toteuttamisen lähtökohta.

Toimi näin

Esikouluun ilmoittautuminen tapahtuu vuosittain keväällä. Paikallislehdessä ilmoitetaan ilmoittautumisajankohdasta. Ilmoittautumislomakkeita saa paperisena koulutoimistosta ja kunnantalon neuvonnasta. Niitä voi myös tulostaa itse kunnan www-sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaReisjärven kunta
Palvelusta vastaaReisjärven kunta
Alue Reisjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Reisjärven kunta
Päivitetty: 5.8.2021