suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Kunnan esiopetus on tarkoitettu kaikille alle kouluikäisille ja on lakisääteistä ja maksuton vuotta ennen lapsen oppivelvollisuuden alkua tapahtuvaa opetusta. Esiopetusta tarjotaan 700 tuntia vuodessa eli noin neljä tuntia päivässä. Lukukausi noudattelee pääosin kouluissa noudatettavia työ- ja loma-aikoja.

Esiopetukseen ja täydentävään varhaiskasvatukseen ilmoittaudutaan helmikuun aikana tarkemm ...

Toimi näin

Lisätietoja esiopetuksesta saa esiopetusryhmän henkilöstöltä puh. 040 178 7016 tai 040 178 7007 ja varhaiskasvatusjohtajalta.

Esiopetukseen osallistuva lapsi on oikeutettu maksuttomaan kuljetukseen, kun oppilaan koulumatka kotoa tai pysyvästä päivähoitopaikasta on yli kolme kilometriä. Lisätietoja oppilaskuljetuksista saa toimistosihteeri Anu Sjöbergiltä, puh. 040 549 2860.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Rautalammin kunta

Palvelusta vastaa

Rautalammin kunta
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 31.5.2021