suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Puumalan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Puumala
  • Julkinen palvelu

Puumalan kunnan esiopetus järjestetään Puumalan yhtenäiskoulussa. Esiopetusta järjestetään perusopetukselle määriteltyinä koulupäivinä. Toiminta perustuu valtakunnallisen esiopetussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan.

Matkat esiopetukseen järjestetään silloin, kun matka on yli viisi kilometriä tai jos se oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuisi oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi. Matkan järjestäminen ei koske päivähoitoon osallistuvia lapsia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPuumalan kunta
Palvelusta vastaaPuumalan kunta
Alue Puumala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Puumalan kunta
Päivitetty: 26.5.2021