suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Esiopetus on muuttunut velvoittavaksi 1.8.2015 alkaen eli lapsen osallistuttava oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan.

Esiopetus noudattaa Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin perustuvaa Pomarkun esiopetuksen perusteet 2016.

Järjestämme opetusta keskimäärin 20 tuntia viikossa eli 4 h päivässä. Esiopetusvuosi alkaa elokuussa samaan aikaan koulujen alkamisen yhteydessä ja noudattaa koulun työ- ja loma-aikoja, joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Pomarkussa esiopetukseen osallistuvan on mahdollisuus saada maksuton kuljetus, mikäli matkasi on yli 3 km.

Toimi näin

Huoltajat hakevat esiopetuspaikkaa lapselleen helmikuussa. Esiopetukseen ja kouluun ilmottautuminen tapahtuu samanaikaisesti ja siitä ilmoitetaan paikallislehdessä sekä kunnan nettisivuilla.

Esiopetus noudattaa pääsääntöisesti perusopetuksen loma-aikoja ja päättyy vuosittain 31.5. tai toukokuun viimeisenä arkipäivänä. Esiopetuksen henkilöstö seuraa esiopetuksessa olevan lapsen mahdollisia poissaoloja säännöllisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Esiopetus kestää yleensä yhden lukuvuoden ja sitä annetaan vähintään 700 tuntia.

Palvelu on maksuton.

Esiopetus, opetuksessa käytettävät oppimateriaalit ja välineet sekä tarvittava oppilashuolto ovat maksuttomia. Lapsille on tarjottava jokaisena esiopetuspäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty, täysipainoinen, maksuton ateria, ja ruokailutilanteen on oltava ohjattu.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPomarkun kunta
Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020