suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Petäjäveden kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Petäjävesi
  • Julkinen palvelu

Petäjäveden kunnassa esiopetusta järjestetään Petäjäkallion päiväkodissa ja Kintauden päiväkodissa.

Kunnan esiopetuksessa toteutetaan luonto- ja ympäristöpainotteista toimintaa. Petäjäkallion päiväkodissa toimiikin metsäeskari, jossa esikouluryhmän toiminta järjestetään pääsääntöisesti ulkona luonnossa.

Toimi näin

Esiopetuksen järjestämisestä ja siihen ilmoittautumisesta tiedotetaan tammi-helmikuussa kunnan verkkosivuilla sekä Petäjävesi-lehdessä.

Ilmoita lapsesi esiopetukseen kunnan varhaiskasvatuksen sähköisessä asiointipalvelussa. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi myös päivähoitoa, sitä haetaan samalla hakemuksella.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Petäjäveden kunta

Palvelusta vastaa

Petäjäveden kunta
Tekstistä vastaa: Petäjäveden kunta
Päivitetty: 27.5.2021