suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Parikkalan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Parikkala
  • Julkinen palvelu

Parikkalan kunnassa järjestetään esiopetusta varhaiskasvatuksen toimintana joko päiväkodeissa tai kouluilla vähintään 700 tuntia lukuvuodessa sivistyslautakunnan vahvistamina toimintapäivinä. Esiopetuskielenä on suomi. Esiopetuspäivään sisältyy ohjattu ruokailu. Kuntaan on laadittu yksi yhteinen esiopetussuunnitelma, jota toteutetaan jokaisessa esiopetusryhmässä. Jokaisessa ryhmässä toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan ryhmän yksilölliset tarpeet sekä oppimisympäristö ja henkilökunnan vahvuudet huomioiden. Esiopetussuunnitelma on nähtävillä kunnan internetsivuilla ja suunnitelmasta tiedotetaan huoltajia esiopetuksen alkaessa. Vuosittain myös laaditaan tulevan toimintavuoden toimintasuunnitelma ja edellisen vuoden toimintakertomus. Toimintasuunnitelmaan kirjataan yksikkökohtaiset toiminnan painopistealueet sekä keskeiset tapahtumat. Toimintakertomuksessa arvioidaan toiminnan toteutumista eri näkökulmista. Arvioinnin perusteella tarkennetaan tarvittaessa paikallista esiopetussuunnitelmaa ja sitä päivitetään tarvittaessa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaParikkalan kunta
Palvelusta vastaaParikkalan kunta
Alue Parikkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Parikkalan kunta
Päivitetty: 10.11.2021