suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Paimiossa esiopetusta annetaan päiväkodeissa, osa- ja kokopäiväryhmissä Ala-Vistan, Hanhijoen, Jokelan, Kriivarin, Lempilän, Tapiolan sekä ostopalveluna yksityisissä Preitilän ja Nappulamäen päiväkodeissa. Esiopetusta annetaan vähintään 700 tuntia vuodessa. Toiminnassa noudatetaan pieniä pokkeuksia lukuunottamatta koulujen työ- ja loma-aikoja. Pelkästään esiopetukseen osallistuvien lasten opetus järjestetään pääsääntöisesti Vistan koulu alueella olevassa Lempilän Leijonissa, joka on Lempilän päiväkodin yksi ryhmä.

Esiopetuksen keskeisin tehtävä on yhteistyössä kotien kanssa edistää lapsen kasvua, oppimisedellytyksiä ja tukea minäkuvan kehitystä mahdollisimman monipuolisesti, lapsen omaa kehitystahtia kunnioittaen.

Esiopetuksen toiminta perustuu vahvasti leikkiin. Lapsi sisäistää uudet asiat parhaiten leikkiessään, koska tällöin hän voi käsitellä uusia ja jo opittuja asioita itselleen sopivalla tasolla. Muita esiopetuksen sisältöalueita ovat kieli- ja vuorovaikutus, liikunta, kuvallinen ilmaisu, musiikki, draama, ympäristö ja luonto, matematiikka ja etiikka.

Toimi näin

Esiopetus on maksutonta. Lapsella säilyy oikeus päivähoitoon ennen päivittäistä esiopetusta ja sen jälkeen sekä esiopetuksen loma-aikoina.

Esiopetuksen päivittäinen toiminta-aika on

kokopäivätoiminnassa klo 8.30 - 12.30

osapäivätoiminnassa klo 9.00 - 13.00

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 24.9.2020