suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Lapsesi saa esiopetusta kaupungin ja yksityisten päiväkodeissa sekä joidenkin koulujen tiloissa. Erityistä tukea tarvitseva lapsesi voi sijoittua päiväkodin esiopetusryhmään. Esiopetusryhmä perustetaan, mikäli ilmoittautuneita on vähintään seitsemän.

Esiopetuksen lukuvuosi noudattelee pääosin koulujen työ- ja loma-aikoja. Perheesi ja esiopetuspaikan välisessä yhteydenpidossa käytetään Wilmaa.

To ...

Toimi näin

Katso esiopetusta järjestävät paikat linkistä "Esiopetusta järjestävät päiväkodit ja koulut".

Ilmoita lapsesi esiopetukseen sähköisesti tammikuussa vuosittain erikseen määriteltynä aikana.

Jos lapsesi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta:

  1. Nykyiset asiakasperheet: Jos lapsellasi on jo paikka päiväkodissa, ilmoita hänet esiopetukseen samaan päiväkotiin sähköisesti. Uutta päivähoitohakemusta ei tarvitse tehdä.
  2. Uudet asiakasperheet tai siirtoa hakevat perheet: Ilmoita lapsesi ensin esiopetukseen ja tee tämän lisäksi sähköinen hoitohakemus varhaiskasvatukseen.

Lisätietoja voit kysyä varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta soittamalla tai sähköpostitse osoitteella varhaiskasvatus[at]ouka.fi.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetus on maksutonta opetusta, jota lapset saavat oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna päiväkodissa tai koulussa. Esiopetusta järjestetään myös yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Jos esiopetuksen oppilaalla ilmenee tuen tarvetta, on hänellä oikeus tarvitsemiinsa avustajapalveluihin ja apuvälineisiin.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 8.1.2024