suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mikkelin kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Mikkeli
  • Julkinen palvelu

Lain mukaan lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Esiopetusta järjestetään perusopetukselle määriteltyinä arkipäivinä, mutta esiopetus päättyy aina 31.5. Toimintaa ohjaavat valtakunnallinen esiopetussuunnitelman perusteet ja Mikkelin kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma. Erityistä tukea tarvitsev ...

Toimi näin

Mikkelissä esiopetukseen ilmoittaudutaan joulukuussa sähköisessä eDaisy-asioinnissa. Jokaisesta lapsesta tehdään oma ilmoitus. Palveluun kirjaudutaan lapsen huoltajan verkkopankkitunnuksilla, tarvittaessa ilmoituslomakkeen voi täyttää asiointipisteiden päätteillä. Esiopetuksen ilmoittautumisen yhteydessä kysytään myös kuljetustarve.

Esiopetusta täydentävää varhaiskasvatusta haetaan ilmoittautumisen yhteydessä. Täydentävästä varhaiskasvatuksesta peritään perheen koon ja tulojen mukainen asiakasmaksu. Esiopetusaika on maksuton.

Perheelle lähetetään päätös esiopetuspaikasta ja mahdollisesta varhaiskasvatuspaikasta maaliskuun loppuun mennessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Mikkelin kaupunki

Palvelusta vastaa

Mikkelin kaupunki
Tekstistä vastaa: Mikkelin kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022