suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maskun kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Masku
  • Julkinen palvelu

Esiopetus on perusopetuslain mukaista kuusivuotiaiden opetusta, jonka järjestämisestä vastaa Maskussa varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta. Opetus tapahtuu Kurittulan, Seikelän, Tammenahjon ja Lemun kouluissa ja on maksutonta. Esiopetuksen laajuus on vähintään 700 tuntia vuodessa eli noin neljä tuntia päivässä. Lukuvuosi noudattelee kouluissa noudatettavia työ- ja loma-aikoja. Esiopetukseen ilmoittaudutaan alkuvuodesta erikseen ilmoitettavana ajankohtana. Varhaiskasvatus järjestää myös esioppilaiden maksullisen täydentävän aamu- ja iltapäivähoidon.

Toimi näin

Esiopetukseen tulee ilmoittautua lautakunnan vahvistamana ajankohtana. Ensisijaisesti toivomme sähköistä ilmoittautumista. Esiopetusta täydentävään päivähoitoon tulee hakea samassa yhteydessä, kun esiopetukseen ilmoittaudutaan. Sähköisesti haettaessa tehdään kaksi erillistä hakemusta, päivähoito ja esiopetus.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus maksuttomaan esiopetukseen alkaa jo viisivuotiaana, jos lapsi kuuluu 11-vuotisen oppivelvollisuuden piiriin. Edellytyksenä on, että sivistysjohtaja on tehnyt päätöksen lapsen siirtämisestä 11-vuotisen oppivelvollisuuden piiriin.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMaskun kunta
Palvelusta vastaaMaskun kunta
Alue Masku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Maskun kunta
Päivitetty: 14.9.2020