suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lopen kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Loppi
  • Julkinen palvelu

Perusopetuslain mukaan lapsen tulee vuotta ennen oppivelvollisuuden alkamista osallistua esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan. Vastuu osallistumisesta on lapsen huoltajalla.

Esiopetus on alle kouluikäisten lasten tavoitteellista ja suunnitelmallista opetusta, kasvatusta ja hoitoa. Esiopetuksessa opetus perustuu lapsen kehityksestä lähtevään toiminnalliseen ryhmä- ja yksilöohjaukseen, jossa korostuu leikinomaisuus. Sen keskeisenä tehtävänä on edistää lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä edistää lapsen luontevaa siirtymistä kouluun. Esiopetuksessa tehdään yhteistyötä lähikoulun kanssa.

Toimi näin

Kyseisenä vuonna kuusi vuotta täyttäville lapsille osoitetaan esiopetuspaikka elokuusta alkaen ja päätös esiopetuspaikasta postitetaan tammi-helmikuussa kotiosoitteeseen. Päätöksen mukana toimitetaan tarvittavat ohjeistukset mm. koulukuljetuksen, täydentävän varhaiskasvatuksen tai toissijaisen esiopetuspaikan hakemiseen liittyen.

Kesken lukuvuoden esiopetuspaikkaa hakevien lasten osalta tulee täyttää Ilmoittautuminen esiopetukseen -lomake ja palauttaa se osoitteella Lopen kunta / varhaiskasvatus, Yhdystie 5, 12700 Loppi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLopen kunta
Palvelusta vastaaLopen kunta
Alue Loppi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lopen kunta
Päivitetty: 16.3.2020