suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetus on velvoittavaa. Tämä tarkoittaa sitä, että lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuotena.

Kuusivuotiaiden esiopetus on järjestetty Laukaassa yhdessä varhaiskasvatuksen ja opetustoimen kanssa ...

Toimi näin

Esikoulutulokkaiden esiopetukseen ilmoittautuminen tapahtuu sähköisesti Wilman kautta etukäteen ilmoitettuna hakuaikana. Hakuajasta tiedotetaan perheitä. Ilmoitus julkaistaan myös Laukaa-Konnevesi -lehdessä.

Pelkkää esiopetuspaikkaa ilman päivähoitoa voi hakuajan jälkeen tiedustella alueen lähikoulusta. Niiden yhteystiedot löydät esi- ja perusopetuksen verkkosivuilta.

Päivähoidon esiopetuspaikkaa voit hakuajan jälkeen hakea sähköisellä päivähoitohakemuksella tai lomakkeella. Palvelurahaa yksityiseen päiväkotihoitoon voit hakea erillisellä lomakkeella. Lomakkeita saat myös päivähoitotoimistosta sekä päiväkodeista.

Palauta hakemuslomake päivähoitotoimistoon postitse (Laukaan kunta, Varhaiskasvatus, PL 6, 41341 Laukaa). Lisätietoja esiopetuksesta saat varhaiskasvatuksen verkkosivuilta sekä alueiden päivähoidon ohjaajilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Laukaan kunta

Palvelusta vastaa

Laukaan kunta
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 6.6.2023