suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Kiteellä on viisi esiopetuspaikkaa. Ryhmien määrä ja koko vaihtelee vuosittain tarpeen mukaan. Esiopetus noudattaa perusopetukselle määriteltyjä koulupäiviä. Koulujen loma-aikoina ei esiopetustakaan järjestetä.

Esiopetuksessa haluamme vahvistaa lapsen itseluottamusta, omatoimisuutta ja oppimisvalmiuksien kehittymistä. Esiopetus perustuu valtakunnallisiin esiopetussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan.

Esiopetuksessa olevalla lapsella on oikeus maksuttomaan kuljetukseen, mikäli matka kotoa esiopetukseen on yli kolme kilometriä. Esioppilaiden kuljetuspalveluissa noudatetaan Kiteen sivistyslautakunnan vahvistamia kuljetusperiaatteita. Oppilaat otetaan koulukyytiin kuljetusreitin varrelta. Kotoa haetaan vain, jos esioppilaan matka sieltä kuljetusreitin varteen on yli 1,5 km.

Voit hakea lapsellesi esiopetuksen lisäksi myös varhaiskasvatusta.

Toimi näin

Voit ilmoittaa lapsesi esiopetukseen täyttämällä sähköisen ilmoittautumislomakkeen eDaisyssä.

Kun haet esiopetuspaikkaa, ilmoita myös, tarvitseeko lapsesi kuljetusta ja/tai varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Esiopetusaika on maksutonta (3-4 tuntia/päivä). Esikoululaisen päiväkotihoidosta ja perhepäivähoidosta laskutetaan varhaiskasvatusmaksu, joka määräytyy perheen koon, tulojen ja hoitopäivien pituuden mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 31.12.2021