suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Päiväkodit ja koulut käyttävät yhteistä esiopetussuunnitelmaa. Esiopetuksessa noudatetaan pääsääntöisesti koulun lukuvuoden toiminta-aikoja. Opetusta annetaan päiväkodeissa päiväkotien toimintapäivinä noin 4 h / päivä ja kouluissa 3 - 5 h / päivä.

Esiopetuksen kuljetus järjestetään koko lukuvuodeksi kun matka on 3 km tai enemmän.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan ensisijaisesti eAsioinnissa, josta löytyy ilmoittautumislomake (kts. asiointikanavat).

Paperisen lomakkeen saa päiväkodeista, esiopetusta järjestävistä kouluista, kaupungin asiointipisteestä tai tulostamalla kaupungin nettisivuilta.

Palauta em. paperilomakkeet kaupungin asiointipisteeseen tai postita osoitteella: Keuruun kaupunki, varhaiskasvatuspalvelut, Multiantie 5, 42700 Keuruu.

Mikäli lapsellanne on tarve myös varhaiskasvatukseen, hakuohjeet ja lomakkeen löytyvät edellä mainitun eAsioinnin kautta. Ohjeet löytyvät myös kaupungin nettisivuilta.

Palvelusetelihakulomake (kts. asiointikanavat) täytetään jos haetaan päiväkoti Tähtitarhan esiopetukseen. Liitä se esiopetuksen ilmoittautumislomakkeeseen.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Keuruun kaupunki

Palvelusta vastaa

Keuruun kaupunki
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 5.7.2022