suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kemin kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Kemi
  • Julkinen palvelu

Esiopetusta järjestetään tarpeen mukaan kaupungin eri päiväkodeilla ja kouluilla.

Esiopetuksen tavoitteena on edistää lapsen kasvu-, kehitys- ja oppimisedellytyksiä sekä vahvistaa lapsen myönteistä minäkuvaa ja käsitystä itsestä oppijana. Työtä tehdään yhteistyössä kotien ja huoltajien kanssa.

Esiopetuksessa käytetään varhaiskasvatukseen soveltuvaa pedagogiikkaa ja kunnioitetaan lasten mielenkiinnon kohteita opetuksen järjestämisessä. Leikki eri muodoissaan on vahvasti läsnä esiopetuksen toiminnassa.

Esiopetuksesta on säädetty perusopetuslaissa. Kunnat laativat paikallisen esiopetuksen opetussuunnitelman ja toteuttavat esiopetusta Opetushallituksen laatiman esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden mukaan. Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden tehtävänä on laadukkaan ja yhtenäisen esiopetuksen yhdenvertainen toteutuminen koko maassa.

Toimi näin

Esiopetukseen on ilmoittauduttava. Seuraa kunnan tiedotusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKemin kaupunki
Palvelusta vastaaKemin kaupunki
Alue Kemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kemin kaupunki
Päivitetty: 23.2.2022