suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Keiteleellä esiopetusta järjestetään keskustassa olevassa Nilakan yhtenäiskoulussa perusopetukselle määriteltyinä koulupäivinä. Toiminta perustuu valtakunnallisiin esiopetussuunnitelman perusteisiin ja paikalliseen esiopetuksen opetussuunnitelmaan.

Esioppilaalla on oikeus maksuttomaan koulukuljetukseen silloin kun matka kotoa kouluun on yli kolme kilometriä, tai jos se oppilaan ikä tai muut olosuhteet huomioon ottaen muuten muodostuisi oppilaalle liian vaikeaksi, rasittavaksi tai vaaralliseksi.

Aamu- ja iltapäivähoitoa tarvitsevat esikoululaiset ovat päivähoidossa Nilakan yhtenäiskoululla toimivassa ryhmässä.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittautumisesta tiedotetaan paikallislehdessä sekä kunnan kotisivulla. Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisessä Daisy-palvelussa. Jos se ei ole huoltajalle mahdollista, lomakkeen saa päiväkodista tai kunnanvirastolta.

Samalla voi tarvittaessa hakea myös päivähoitopaikkaa. Esiopetuksen päivähoidosta peritään asiakasmaksu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 3.9.2020