suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kauhajoen kaupunki

Esiopetus

  • Palvelu
  • Kauhajoki
  • Julkinen palvelu

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistum ...

Toimi näin

Toimintaan haetaan varhaiskasvatuksen sähköisessä järjestelmässä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen perusteella lähikoulualueella esiopetusta antavasta toimipaikasta. Lapsen esiopetuspaikka voi olla muu kuin osoitteen mukainen toimipiste, jos

lapsen terveydentila sitä edellyttää

lapselle on tehty erityisen tuen päätös

Huoltajat voivat hakea myös toissijaiseen esiopetuspaikkaan perustellusta syystä, mutta subjektiivista oikeutta päästä tähän hänellä ei ole. Toissijaiseen esiopetuspaikkaan otetaan, mikäli ryhmässä on tilaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetus on maksutonta opetusta, jota lapset saavat oppivelvollisuutta edeltävänä vuonna päiväkodissa tai koulussa. Esiopetusta järjestetään myös yksityisessä varhaiskasvatuksessa.

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Jos esiopetuksen oppilaalla ilmenee tuen tarvetta, on hänellä oikeus tarvitsemiinsa avustajapalveluihin ja apuvälineisiin.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Palvelun toteuttaa

Kauhajoen kaupunki

Palvelusta vastaa

Kauhajoen kaupunki
Tekstistä vastaa: Kauhajoen kaupunki
Päivitetty: 16.2.2024