suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juuan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Juuka
  • Julkinen palvelu

Esikouluikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetusta tarjotaan Poikolan koulussa kirkonkylällä, sekä kyläkouluilla Nunnanlahdessa ja Vihtasuolla.

Toimi näin

Oppilaaksi ilmoittautuminen lv 2017 - 2018 esiluokalle sekä ensimmäiselle luokalle toteutetaan lukuvuodesta 2017 - 2018 alkaen Wilman kautta (oppilaitoksen opiskelijahallinto

- ohjelman www-liittymä). Tulevien esiluokan oppilaiden huoltajille lähetetään kirjeitse wilma tunnukset ja ohjeistus kuinka ilmoittautuminen Wilman kautta tehdään.

Nykyisten eskareiden – tulevien ensimmäisen luokan oppilaiden huoltajille tiedottaminen tapahtuu Wilman kautta. Samassa yhteydessä voit täyttää koulukuljetuskyselyn.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuuan kunta
Palvelusta vastaaJuuan kunta
Alue Juuka
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juuan kunta
Päivitetty: 5.3.2021