suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jokioisten kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Jokioinen
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen järjestämisestä Jokioisten kunnassa vastaa koulutuslautakunta. Esiopetusta annetaan lukuvuosittain 700 tuntia. Esiopetuspäivä pituus on 4 tuntia. Opetus- ja loma-ajat vastaavat koulujen työjärjestystä, lukuun ottamatta mahdollisia lauantaipäiviä. Esiopetusta annetaan Teerimäen ja Mäntypuiston päiväkodeissa sekä Miinan eskarissa. Esiopetuksen lisäksi järjestetään tarvittava päivähoito.

Toimi näin

Esiopetukseen ilmoittaudutaan erikseen ilmoitettuna ilmoittautumispäivänä keväällä. Tarvittaessa ota yhteys varhaiskasvatusjohtajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJokioisten kunta
Palvelusta vastaaJokioisten kunta
Alue Jokioinen
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Jokioisten kunta
Päivitetty: 30.8.2019