suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iitin kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Iitti
  • Julkinen palvelu

Alue

Iitti
Palvelun kieli: suomi

Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta, voivat myös osallistua esiopetukseen.  Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan. Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena. 


Toimi näin

Esiopetusikäsen lapsen huoltajalle lähetetään helmi-maaliskuussa tiedot esiopetukseen ilmoittautumisesta. Osoitetiedot saadaan Väestörekisterikeskuksesta.

Mikäli lapsi esimerkiksi muuttaa paikkakunnalle kesken lukuvuotta, esiopetuspaikka järjestetään siihen ryhmään, jossa on tilaa.


Kenelle ja millä ehdoin

Kunta on velvollinen järjestämään sen alueella asuville oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna esiopetusta. Jokaiselle esiopetusikäiselle varataan esiopetuspaikka.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.


Palvelun toteuttaa: 
Iitin kunta