suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Esiopetus

  • Palvelu
  • Hattula
  • Julkinen palvelu

Esiopetus on maksutonta, perusopetuslain mukaista toimintaa. Hattulan esiopetusryhmät muodostetaan vuosittain siten, että niissä otetaan huomioon esioppilaiden tarpeet ja yksiköiden erityispiirteet. Pääsääntöisesti sitä annetaan klo 8.30 -12.30 välisenä aikana. Ryhmien koko vaihtelee lukuvuosittain lapsimäärästä riippuen. Esiopetuksen laajuus on vähintään 700 tuntia ja siihen osallistuminen on velvoittavaa.

Esiopetusta toteutetaan myös luontoryhmissä, jotka toimivat Pappilanniemen päiväkodin Pekolan ryhmässä ja Marjahatun päiväkodissa. Luontoryhmien esiopetus toteutuu toiminnallisesti lähiluontoa hyödyntäen.

Hattulan kunnan verkkosivuilla on paljon tietoa esiopetuksesta, siinä noudatettavista arvoista sekä käytännön toteutuksesta. Siellä on myös linkit eri lomakkeisiin sekä esiopetussuunnitelmaan, jossa kerrotaan syvällisemmin esiopetuksen tavoitteista ja toimintatavoista.

Toimi näin

Ilmoita lapsesi esiopetukseen Hattulan kunnan verkkosivulla olevalla sähköisellä lomakkeella. Lomakkeen täyttämiseen vaaditaan sähköinen tunnistautuminen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Kunnan verkkosivuilla on ohjeet lomakkeen täyttämiseen sekä paljon muuta hyödyllistä tietoa esiopetuksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetusikäiset eli 6-vuotiaat osallistuvat kunnan järjestämään esiopetukseen. Esiopetukseen osallistuvat myös ne 7-vuotiaat, joiden koulunkäynnin aloittamista on lykätty. Siihen voivat osallistua ne 5-vuotiaat, joille on tehty päätös pidennetystä oppivelvollisuudesta.

Lapset saavat esiopetusta aamupäivisin neljä tuntia päivässä. Lapset saavat tänä aikana myös lounaan.

Esiopetukseen osallistuminen on perusopetuslain mukaan velvoittavaa. Lapsen huoltaja on vastuussa siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen tai sen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä lukuvuotena.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHattulan kunta
Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 10.1.2020