suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tervolan kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Tervola
  • Julkinen palvelu

Tervolan kunnan oppilas- ja opiskeluhuoltosuunnitelmassa kuvataan oppilashuollon toteuttaminen ja toimintatavat. Tervolan jokaisessa esiopetusta antavassa koulussa toimii oppilashuoltoryhmä. Jokaisella esiopetuksessa olevalla lapsella on oikeus huoltajan suostumuksella saada myös yksilökohtaista oppilashuoltopalvelua, jolla tarkoitetaan neuvolapalveluina tuotettua terveydenhoitopalvelua sekä oppilashuollon kuraattori- ja psykologipalvelua.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTervolan kunta
Palvelusta vastaaTervolan kunta
Alue Tervola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tervolan kunta
Päivitetty: 3.8.2020