suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tammelan kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Tammela
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen oppilashuoltotyö on osa varhaiskasvatuksessa toteutettavaa oppilashuoltotyötä. Oppilashuoltotyö on lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtimista, sillä tarkoitetaan lapsen hyvän oppimisen, hyvän psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä.

Oppilashuoltotyötä tehdään monialaisesti ja poikkihallinnollisesti, tavoitteena on ennaltaehkäisy, varhainen tukeminen ja asioihin puuttuminen. Oppilashuoltotyötä tehdään aina yhteistyössä huoltajien ja lasten kanssa luottamuksellisesti ja kunnioittavasti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTammelan kunta
Palvelusta vastaaTammelan kunta
Alue Tammela
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tammelan kunta
Päivitetty: 1.12.2021