suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siilinjärven kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Siilinjärvi
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen oppilashuoltoon kuuluvat neuvolan terveydenhuolto, psykologi - ja kuraattori-palvelut sekä monialaisen asiantuntijaryhmän tuki.

Oppilashuollon ohjausryhmä vastaa Siilinjärven esi- ja perusopetuksen oppilashuollon yleisestä suunnittelusta, kehittämisestä, ohjauksesta ja oppilashuollon tarpeen kartoittamisesta sekä arvioinnista. Oppilashuollon ohjausryhmän kokoonpanon ja jäsenet nimeää sivistyslautakunta.

Toimi näin

Lasten huoltajille tiedotetaan oppilashuollosta ja heitä ohjataan hakemaan lasten tarvitsemia oppilashuollon palveluita.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiilinjärven kunta
Palvelusta vastaaSiilinjärven kunta
Alue Siilinjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siilinjärven kunta
Päivitetty: 13.11.2020