suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sievin kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Sievi
  • Julkinen palvelu

Opiskeluhuollolla tarkoitetaan opiskelijan hyvän oppimisen, hyvän fyysisen ja psyykkisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä, ylläpitämistä ja niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa kouluyhteisössä.

Toimi näin

Kouluikäisen lapsen kokonaisvaltainen hyvinvointi, terve kasvu ja kehitys sekä hyvä oppiminen edellyttävät kodin ja koulun säännöllistä yhteydenpitoa ja yhteistyötä. Perusopetuslaissa ja opetussuunnitelman perusteissa huoltajat kuvataan koulun kumppaneina. Huoltajat ovat vastuussa lapsen kasvatuksesta, ja koulu tukee tätä kasvatusta opetustehtävänsä ohella. Yhteydenpito Wilman kautta on toimiva käytäntö kunnassamme. Lisäksi henkilökohtaiset keskustelut ovat yhteistyön kannalta tärkeitä. Oppilashuoltotyöstä ja sen eri muodoista tiedotetaan koteihin erilaisissa tiedotteissa ja sitä kannattaa esitellä huoltajille suunnatuissa yhteistyötilaisuuksissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSievin kunta
Palvelusta vastaaSievin kunta
Alue Sievi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sievin kunta
Päivitetty: 1.12.2021