suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksessa oppilashuolto tarkoittaa lapsen hyvinvoinnin tukemista esikoulussa. Oppilashuoltotyössä otetaan huomioon lapsen edun ensisijaisuus.

Esiopetuksen oppilashuoltoa valmistelevat ja toteuttavat seuraavat ryhmät:

- yksikkökohtainen monialainen yhteisöllinen oppilashuoltoryhmä: esiopetuksen henkilökunta, varhaiskasvatuksen erityisopettaja, varhaiskasvatusjohtaja, kuraattori ja vanhempien ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat hyvintointialueen viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Palvelun toteuttaa

Rautalammin kunta

Palvelusta vastaa

Rautalammin kunta
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 20.10.2022