suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Närpiö
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksessa olevalla oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon, jolla huolehditaan lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Närpiössä toimii oppilashuollon moniammatillinen ohjausryhmä. Ohjausryhmän jäseniä ovat sivistystoimenjohtaja sekä erityisopettajien, erityislastentarhanopettajien, kuraattori- ja psykologipalvelujen, kouluterveydenhoidon sekä sosiaalitoimen edustajat.

Närpiön oppilashuollon ...

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat hyvintointialueen viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Palvelun toteuttaa

Närpiön kaupunki

Palvelusta vastaa

Närpiön kaupunki
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 20.10.2022