suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kotkan kaupunki

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Kotka
  • Julkinen palvelu

Yhteisöllisessä oppilashuoltotyössä esiopetuksen henkilökunta seuraa, arvioi ja kehittää yhteisön hyvinvointia. Yleisen hyvinvoinnin tukemiseksi toteutamme yhteisöllisiä tapahtumia, vahvistamme ryhmän ystävätaitoja ja kehitämme osallisuuden mahdollisuuksia. Samalla huolehdimme esiopetusympäristön terveellisyydestä, turvallisuudesta ja esteettömyydestä. Teemme työtä yhdessä lasten kanssa ja sinulla ...

Toimi näin

Ole yhteydessä oman esiopetusyksikön henkilökuntaan ja kerro lapseen tai perheeseen liittyvästä huolestasi. Henkilökunta voi ohjata sinut keskustelemaan tilanteesta tarkemmin oppilashuollon työntekijöiden kanssa (kuraattori, neuvolan terveydenhoitaja tai perhepalveluiden psykologi).

Lisäksi meillä on mahdollisuus kutsua tarvittaessa kokoon ns. monialainen asiantuntijaryhmä. Tästä saat lisätietoja esiopetuksen henkilökunnalta tai kuraattorilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat hyvintointialueen viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Palvelun toteuttaa

Kotkan kaupunki

Palvelusta vastaa

Kotkan kaupunki
Tekstistä vastaa: Kotkan kaupunki
Päivitetty: 28.6.2023