suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Juvan kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Juva
  • Julkinen palvelu

Esiopetuksen oppilashuolto koostuu yhteisöllisestä sekä yksilökohtaisesta opiskeluhuollosta, joiden sisällöstä kerrotaan esiopetuksen opiskeluhuoltosuunnitelmassa.

Juvan kunnan esiopetuksen oppilashuollossa tukeudutaan jo olemassa oleviin koulujen oppilashuoltoryhmiin. Oppilashuoltoryhmään kuuluu koulunjohtaja/rehtori, erityisopettajat, koulukuraattori, kouluterveydenhoitaja, psykologi sekä tarvittaessa esiopettajat. Tarpeen vaatiessa ryhmään voidaan kutsua myös muita asiantuntijoita. Esikoululaisten terveydenhuoltopalveluita saa neuvolan terveydenhoitajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJuvan kunta
Palvelusta vastaaJuvan kunta
Alue Juva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Juvan kunta
Päivitetty: 23.4.2021