suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Esiopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

Askolassa esiopetuksen yhteistyötahoja oppilashuoltoasioissa ovat muun muassa neuvolan terveydenhoitaja, lääkäri, psykologi, kuraattori, lastensuojelu, perhetyö, puheterapia, fysioterapia, lastenneurologinen ja -psykiatrinen erikoissairaanhoito ja perheneuvola. Esiopetuksen oppilashuoltoon kuuluu yhteisöllinen ja yksilökohtainen oppilashuolto.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Esiopetuksen oppilaalla on oikeus oppilashuoltoon eli huolenpitoon lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista sekä yksilönä että osana ryhmää. Henkilökohtaisina palveluina esiopetukseen osallistuva lapsi voi saada neuvolan terveydenhoitopalveluja sekä psykologi- ja kuraattoripalveluja. Tarvittaessa lapsen tueksi kootaan monialainen asiantuntijaryhmä.

Oppilashuollon tavoitteena on luoda lapselle terve ja turvallinen oppimis- ja kasvuympäristö, tukea oppimista, lieventää ja ehkäistä oppimisen esteitä ja oppimisvaikeuksia, suojata mielenterveyttä ja ehkäistä syrjäytymistä.

Esiopetuksen oppilashuoltoa toteuttavat kunnan viranomaiset yhteistyössä lapsen vanhempien tai huoltajien ja lapsen itsensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAskolan kunta
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 24.9.2021