suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Varkauden kaupunki

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Varkaus
  • Julkinen palvelu

Tukea tarvitsevan lapsen hoitopaikasta ja hoitomuodosta keskustellaan lapsen huoltajien kanssa. Erityistä tukea tarvitsevan lapsen on mahdollisuus sijoittua lähialueensa päiväkotiin.

Mahdollisimman varhain havaittu tuen tarve edistää lapsen kehitystä ja kasvua.

Lapsen tarvitsemasta tuen määrästä ja laadusta riippuen ryhmiin pyritään kohdentamaan lisäresursseja. Tukitoimet ovat päivähoidon tietoista tehostamista, suunnitelmallista päivittäisen ympäristön ja toiminnan arviointia ja muokkaamista lapsen tarpeiden mukaisesti.

Varkauden kaupungissa työskentelee kaksi alueellista varhaiserityisopettajaa. He työskentelevät päiväkodin lapsiryhmissä yksilöllisesti lapsen kanssa, opettavat pienryhmiä ja toimivat samanaikaisena opettajana ryhmissä. Työhön kuuluu myös konsultointia sekä yhteistyötä vanhempien ja eri tahojen kanssa.

Koulujen esioppilaiden erityisopetuksesta vastaavat koulujen laaja-alaiset erityisopettajat, joiden yhteystiedot löytyvät koulujen sivuilta.

Toimi näin

Erityisen tuen suunnittelussa tehdään yhteistyötä huoltajien, varhaiserityisopettajan sekä tutkivan tahon asiantuntijoiden kanssa. Mahdollisimman varhain havaittu tuen tarve edistää lapsen kehitystä ja kasvua. Koulujen esioppilaiden erityisopetuksesta vastaavat koulujen laaja-alaiset erityisopettajat, joiden yhteystiedot löytyvät koulujen sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVarkauden kaupunki
Palvelusta vastaaVarkauden kaupunki
Alue Varkaus
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Varkauden kaupunki
Päivitetty: 11.11.2019