suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ulvilan kaupunki

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Ulvila
  • Julkinen palvelu

Ulvilan alueella toimii konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja eli Kveo. Kuudessa päiväkotiryhmässä toimii varhaiskasvatuksen erityisopettaja eli Veo. Veon ryhmät tällä hetkellä seuraavissa päiväkodeissa: Metsätähti (2), Peltowilla, Malmitie, Satumetsä ja Tuulenpesä.

Ulvilan varhaiskasvatuksessa työskentelee vakituisia avustajia ja tarvittava määrä määräaikaisia. Esioppilaille tarjotaan k ...

Toimi näin

Lapsesi tuen tarve tulee selvittää varhaiskasvatussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työhön voi sinun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön lisäksi osallistua esimerkiksi psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Ulvilan lasten ja perheiden perheneuvola- palvelut ( psykologi, parisuhde- ja perheneuvojat ja -terapeutit, lastenvalvoja, toimintaterapeutti) tuottaa Porin perheneuvola, os. Yrjönkatu 20, 4. krs. Palvelu on perheille maksutonta ja lähetettä ei tarvita. Ajanvaraus maanantaisin, klo: 8-11.00 p. 02 6216160.

Yta-alueen puheterapia- palvelut tuotetaan Porin perheneuvolassa. Ohjauslomake puheterapiaan varhaiskasvatuksen erityisopettajalta tai omalta lastenneuvolan terveydenhoitajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii joko toteuttamaan tuen nykyisessä varhaiskasvatuspaikassa tai löytämään lapsellesi paremmin sopivan paikan.

Lapsesi tukeminen voi olla erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Apuna voi olla varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lastasi tuetaan monialaisena yhteistyönä terveydenhoitajien, psykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Palvelun toteuttaa

Ulvilan kaupunki

Palvelusta vastaa

Ulvilan kaupunki
Tekstistä vastaa: Ulvilan kaupunki
Päivitetty: 1.4.2021