suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ulvilan kaupunki

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Ulvila
  • Julkinen palvelu

Ulvilan alueella toimii konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja eli Kveo. Kuudessa päiväkotiryhmässä toimii varhaiskasvatuksen erityisopettaja eli Veo. Veon ryhmät tällä hetkellä seuraavissa päiväkodeissa: Metsätähti (2), Peltowilla, Malmitie, Satumetsä ja Tuulenpesä.

Ulvilan varhaiskasvatuksessa työskentelee vakituisia avustajia ja tarvittava määrä määräaikaisia. Esioppilaille tarjotaan kuraattoripalveluita.

Tavoitteena on tuoda tukea tarvitsevien lasten palvelut lähelle lapsia, omalle varhaiskasvatusalueelle. Ulvilan lasten ja perheiden perheneuvola- palvelut (psykologi, parisuhde- ja perheneuvojat ja -terapeutit, lastenvalvoja, toimintaterapeutti) tuottaa Porin perheneuvola. Palvelu on perheille maksutonta ja lähetettä ei tarvita. Ajanvaraus maanantaisin, klo: 8-11.00.

Yta-alueen puheterapia- palvelut tuotetaan Porin perheneuvolassa. Ohjauslomakkeet saat puheterapiaan varhaiskasvatuksen erityisopettajalta tai omalta lastenneuvolan terveydenhoitajalta.

Lastensuojelun avohuollon palvelut Yta-alueella, tiedustelut: johtava sosiaalityöntekijä.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Ulvilan lasten ja perheiden perheneuvola- palvelut ( psykologi, parisuhde- ja perheneuvojat ja -terapeutit, lastenvalvoja, toimintaterapeutti) tuottaa Porin perheneuvola, os. Yrjönkatu 20, 4. krs. Palvelu on perheille maksutonta ja lähetettä ei tarvita. Ajanvaraus maanantaisin, klo: 8-11.00 p. 02 6216160.

Yta-alueen puheterapia- palvelut tuotetaan Porin perheneuvolassa. Ohjauslomake puheterapiaan varhaiskasvatuksen erityisopettajalta tai omalta lastenneuvolan terveydenhoitajalta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUlvilan kaupunki
Palvelusta vastaaUlvilan kaupunki
Alue Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Ulvilan kaupunki
Päivitetty: 8.11.2019