suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sulkavan kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Sulkava
  • Julkinen palvelu

Sulkavan kunnassa erityisvarhaiskasvatus on osa kunnallista päivähoitoa. Varhaiskasvatuspaikan suunnitteluvaiheessa huomioidaan lapsen tuen tarve ja pyritään löytämään lapsen kannalta sopivin päivähoitomuoto yhteistyössä vanhempien, varhaiskasvatuksen ja asiantuntijoiden kanssa.

Erityislastentarhanopettaja osallistuu yhdessä vanhempien/huoltajien, varhaiskasvatushenkilöstön ja asiantuntijoiden kanssa kehityksen ja oppimisen arviointiin ja tukemiseen sekä kehityksellisten riskien tunnistamiseen. Lapsen vahvuudet ja kehityksen ja oppimisen tuki kirjataan ja sitä arvioidaan kaikille lapsille laadittavassa varhaiskasvatussuunnitelmassa.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSulkavan kunta
Palvelusta vastaaSulkavan kunta
Alue Sulkava
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Sulkavan kunta
Päivitetty: 6.4.2020