suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Riihimäen kaupunki

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Riihimäki
  • Julkinen palvelu

Riihimäellä erityistä tukea tarvitsevat lapset sijoittuvat pääsääntöisesti lähipäiväkoteihin, lähiryhmäperhepäiväkoteihin, perhepäivähoitoon tai alueensa esiopetusryhmiin. Tarvittaessa ryhmäkokoa pienennetään tai ryhmään sijoitetaan erityisavustaja. Yhteistyössä vanhempien kanssa lapselle laaditaan suunnitelma osana varhaiskasvatussuunnitelmaa ja esiopetuksessa tehostetun tai erityisen tuen oppimissuunnitelma. Suunnitelman toteutumista seurataan säännöllisesti yhteisen sopimuksen mukaisesti.

Päivähoidon pienryhmät toimivat Hirsimäen päiväkodissa ja Uunilinnun päiväkodissa. Esiopetuksen pienryhmä toimii Peltosaaren koululla.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaRiihimäen kaupunki
Palvelun toteuttaaRiihimäen kaupunki
Alue Riihimäki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Riihimäen kaupunki
Päivitetty: 2.9.2019