suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Pomarkussa erityistä tukea tarvitsevat lapset ovat osa yleistä varhaiskasvatusta. Erityistä tukea tarvitsevia lapsia on sekä perhepäivähoidossa että päiväkodissa. Tukitoimilla otetaan lapsen tarpeet yksilöllisesti huomioon arjen eri tilanteissa.

Varhaiskasvatuksen laaja-alaisen erityisopettajan palveluja on käytettävissä kulloisenkin tarpeen mukaisesti. Erityisopettajan palvelut ovat käytettävissä kaikille varhaiskasvatuksen piirissä oleville lapsille. Varhaiskasvatuksen erityisopettajan palvelut tuotetaan yhdessä perusopetuksen kanssa, joten jatkumo varhaiskasvatuksesta alkuopetukseen on katkeamaton erityisopettajan palvelujen osalta.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPomarkun kunta
Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020