suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Merikarvian kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Merikarvia
  • Julkinen palvelu

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi

vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. koulukuraattori, psykologi, puheterapeutti ja neuvolan työntekijä. Vuodesta 2014 alkaen on toteutettu ”Neuvola päiväkodissa”- hanketta. Yhteistyötä tehdään myös ennaltaehkäisevän lastensuojelun kanssa. Käytössä on lisäksi alakoulun erityisopettajan työpa ...

Toimi näin

Lapsesi tuen tarve tulee selvittää varhaiskasvatussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työhön voi sinun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön lisäksi osallistua esimerkiksi psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii joko toteuttamaan tuen nykyisessä varhaiskasvatuspaikassa tai löytämään lapsellesi paremmin sopivan paikan.

Lapsesi tukeminen voi olla erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Apuna voi olla varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lapsesi tukemista voidaan tehdä monialaisena yhteistyönä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Palvelun toteuttaa

Merikarvian kunta

Palvelusta vastaa

Merikarvian kunta
Tekstistä vastaa: Merikarvian kunta
Päivitetty: 11.1.2021