suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Mäntyharjun kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Mäntyharju
  • Julkinen palvelu

Mäntyharjun kunnallisessa varhaiskasvatuksessa pedagogisten tukitoimien lisäksi lapsiryhmiin voidaan tehdä rakenteellisia tukitoimia (mm. varhaiskasvatuksen erityisopettajan tuki, ryhmäavustaja, henkilökohtainen avustaja). Rakenteelliset tukitoimet ovat harkinnanvaraisia ja ne järjestetään ensisijaisesti lapsen omassa ryhmässä.

Varhaiskasvatuksen erityisopettajan konsultoivaa työaikaa on kohdennettu sekä kasvun ja oppimisen tukeen liittyvään neuvontaan ja ohjaukseen, monialaiseen yhteistyöhön että lapsiryhmissä työskentelyyn.

Toimi näin

Hae varhaiskasvatukseen eDaisy -sähköisessä asioinnissa. Lapsella pitää olla suomalainen henkilötunnus. Kirjaudu palveluun verkkopankkitunnuksilla. Tee jokaisesta lapsesta oma hakemus. Voit täyttää hakemuksen myös kunnan yhteispalvelupisteen päätteellä.

Voit hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden, mielellään vähintään 4 kuukautta ennen hoidon tarvetta. Jos työllistyt tai pääset äkillisesti opiskelemaan etkä ole pystynyt ennakoimaan hoidon tarvetta, ota yhteys varhaiskasvatuksen johtajaan tai hae varhaiskasvatuspaikkaa viimeistään 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.

Varhaiskasvatuksen uusi toimintakausi alkaa aina 1.8. Jos lapsesi ei ole vielä varhaiskasvatuksessa ja tiedät hoidon tarpeesta hyvissä ajoin, hae varhaiskasvatuspaikkaa keväällä erikseen ilmoitettuna aikana. Hakemusta ei kuitenkaan tarvitse tehdä, mikäli lapsellasi on jo varhaiskasvatuspaikka. Tee uusi hakemus, kun lapsesi aloittaa esikoulun ja hän tarvitsee esiopetuksen lisäksi aamu- ja/tai iltapäivähoitoa tai mikäli haluat vaihtaa lapsesi nykyisen varhaiskasvatusmuodon perhepäivähoidosta päiväkotihoitoon tai päinvastoin.

Saat päätöksen varhaiskasvatuspaikasta sähköisesti. Muista, että vastaanottaessasi varhaiskasvatuspaikan, se päättää Kelan kodinhoidontuen.

Kenelle ja millä ehdoin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään viimeistään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi huoltajien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. terveydenhoitaja, sosiaalityöntekijä, psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Lapsen tuen tarpeesta on hyvä mainita varhaiskasvatushakemuksessa. Mahdolliset asiantuntijalausunnot voi myös liittää varhaiskasvatushakemukseen.

Joissakin tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaMäntyharjun kunta
Palvelusta vastaaMäntyharjun kunta
Alue Mäntyharju
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Mäntyharjun kunta
Päivitetty: 31.8.2021