suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnassa erityisvarhaiskasvatuksesta huolehtii varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Toiminnan piiriin kuuluu päiväkotihoito, perhepäivähoito ja esiopetus.

Toimi näin

Lapsesi tuen tarve tulee selvittää varhaiskasvatussuunnitelman laatimisen yhteydessä. Työhön voi sinun ja varhaiskasvatuksen henkilöstön lisäksi osallistua esimerkiksi psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Lisätietoja antaa varhaiskasvatusjohtaja

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun piiriin kuuluvat Jämijärven kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevat erityistä hoitoa ja tukea tarvitsevat lapset.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsesi tarvitsee tukea fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii joko toteuttamaan tuen nykyisessä varhaiskasvatuspaikassa tai löytämään lapsellesi paremmin sopivan paikan.

Lapsesi tukeminen voi olla erilaisia toiminnallisia ratkaisuja, eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Apuna voi olla varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Lapsesi tukemista voidaan tehdä monialaisena yhteistyönä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Palvelun toteuttaa

Jämijärven kunta

Palvelusta vastaa

Jämijärven kunta
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 1.6.2021