suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Jämijärven kunta

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Jämijärvi
  • Julkinen palvelu

Jämijärven kunnassa erityisvarhaiskasvatuksesta huolehtii varhaiskasvatuksen erityisopettaja. Toiminnan piiriin kuuluu päiväkotihoito, perhepäivähoito ja esiopetus.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Lisätietoja antaa varhaiskasvatusjohtaja

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelun piiriin kuuluvat Jämijärven kunnallisessa varhaiskasvatuksessa olevat erityistä hoitoa ja tukea tarvitsevat lapset.

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Tästä palvelusta ei makseta erikseen, vaan erityisvarhaiskasvatuksen maksut sisältyvät varhaiskasvatusmaksuun.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJämijärven kunta
Palvelusta vastaaJämijärven kunta
Alue Jämijärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Jämijärven kunta
Päivitetty: 2.6.2020