suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Äänekosken kaupunki

Erityisvarhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Äänekoski
  • Julkinen palvelu

Äänekoskella koko varhaiskasvatus on erityislastentarhanopettajien konsultoinnin piirissä. Pienryhmiä 3-5 vuotiaille on Karhunlähteen ja Kellosepän päiväkodeissa. Esiopetusikäisille erityisen tuen lapsille pienryhmä on Koulunmäen esiopetuksessa.

Koko varhaiskasvatus on kolmiportaisen tuen piirissä.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Joissain tapauksissa erityisvarhaiskasvatus voi olla maksutonta.

Varhaiskasvatuksen maksut määräytyvät perheen koon ja tulojen mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Jos lapsenne tarvitsee erityistä hoitoa ja kasvatusta fyysisen syyn tai tietoihin, taitoihin, tunne-elämään tai sosiaaliseen kehitykseen liittyvän syyn takia, kunta pyrkii löytämään lapselle sopivan hoitopaikan.

Erityisvarhaiskasvatus voi olla eriytettyä pienryhmätoimintaa tai osa muuta päiväkoti- ja varhaiskasvatustoimintaa. Erityisvarhaiskasvatuksessa on usein mukana erityislastentarhanopettaja. Erityisvarhaiskasvatuksessa voidaan tehdä monialaista yhteistyötä terveydenhoitajien, terveyskeskuspsykologien, sosiaalityöntekijöiden, musiikkiterapeuttien, toimintaterapeuttien, puheterapeuttien, perheneuvolan, lastenpsykiatrian ja koulun kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaÄänekosken kaupunki
Palvelusta vastaaÄänekosken kaupunki
Alue Äänekoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Äänekosken kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020