suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Erikoisluokkaopetus

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Voit hakea lapsellesi oppilaspaikkaa 3. ja 7. luokalta alkaville kuvataiteen, liikunnan tai musiikin erikoisluokille. Luokille on valintakokeet.

Toimi näin

Hae lapsellesi paikkaa erikoisluokkatoimintaan sähköisellä lomakkeella hakuaikana (pääsääntöisesti tammi-helmikuun vaihteessa). Esitä hakemuksessasi toive ensisijaisesta koulusta ja mahdollinen toinen vaihtoehto.

Hae lapsellesi oppilaspaikkaa 3. luokalta alkavalle erikoisluokalle toisen luokan keväällä ja 7. luokalla alkavalle erikoisluokalle 6. luokan keväällä. Jos lapsesi opiskelee musiikin tai kuvataiteen luokalla alakoulussa, hän voi jatkaa erikoisluokalla opiskelua seitsemännellä luokalla ilman valintakoetta. Jos lapsesi opiskelee alakoulun liikuntaluokalla, hän osallistuu valintakokeeseen myös kuudennen luokan keväällä.

Aluepäälliköt ja erikoisluokkakoulujen rehtorit osoittavat kullekin erikoisluokalle valitulle oppilaalle koulupaikan. Mikäli lapsesi pisteet eivät riitä ensisijaiseen vaihtoehtoon, hänelle tarjotaan toista vaihtoehtoa, jos pisteet riittävät siihen. Saat tiedon valintakokeen tuloksesta Wilma-järjestelmässä maaliskuussa.

Palvelun toteuttaa

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun kaupunki
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 25.3.2022