suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokavirasto

Erikoiseläinlääkärin laillistaminen

  • Ammattipätevyys
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Erikoiseläinlääkärin ammatti on Suomessa säännelty ammatti. Kyseistä ammattia saa harjoittaa vain eläinlääkäriksi laillistettu ammattihenkilö, jolle on myönnetty oikeus käyttää erikoiseläinlääkärin nimikettä. Ruokavirasto myöntää hakemuksen perusteella oikeuden ammattiin sekä Suomessa että ulkomailla koulutetuille erikoiseläinlääkäreille ja merkitsee myönnetyn ammattioikeuden eläinlääkärirekisteri ...

Toimi näin

Hae ensin Suomessa eläinlääkäriksi laillistamista joko Suomessa tai ulkomailla suoritetun tutkinnon perusteella. Kun olet saanut laillistuksen Suomessa ja oikeuden toimia eläinlääkärinä, toimita hakemus erikoiseläinlääkärin tutkinnon tunnustamiseksi sekä oikeaksi todistettu jäljennös erikoiseläinlääkärin tutkinnosta Ruokavirastoon.

Voit lisäksi lähettää hakemuksen tueksi todistukset valmistumisen jälkeisestä työkokemuksesta ja kurssitodistuksista. Lisätietoja hakemuksen tueksi lähetettävistä asiakirjoista saat Ruokavirastosta.

Suomessa saat maistraatista virallisesti oikeaksi todistetun jäljennöksen tutkintotodistuksesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Luvan saamiseksi sinulla tulee olla eläinlääkärin tutkinto.

Erikoiseläinlääkärin tutkintoon johtava koulutus järjestetään Suomessa koulutusohjelmina, jotka ovat: pieneläinsairaudet, hevossairaudet, tuotantoeläinten terveyden- ja sairaanhoito, ympäristöterveydenhuolto, elintarviketuotannon hygienia sekä tarttuvat eläintaudit. Voit saada oikeuden käyttää erikoiseläinlääkärin nimikettä Suomessa, jos olet Suomessa tai muualla suorittanut erikoiseläinlääkärin tutkinnon edellä mainituilta koulutusaloilta.

Ulkomaisten erikoistumistutkintojen perusteella (esim. EBVS, European Board of Veterinary Specialisation) sinulla on oikeus käyttää tutkinnon nimikettä englanninkielellä tai sillä kielellä, millä oikeus on myönnetty.


Määräaika

Hae laillistusta sekä oikeutta käyttää erikoiseläinlääkärin nimikettä ennen ammatinharjoittamisen aloittamista Suomessa. Et saa työskennellä Suomessa eläinlääkärinä ilman Ruokaviraston myöntämää laillistusta.

Käsittelyaika

Erikoiseläinlääkärin tutkinnon suorittaneiden hakijoiden hakemuksen keskimääräinen käsittelyaika on 1-3 kuukautta siitä, kun hakemus on saapunut Ruokavirastoon. Jos hakemuksessa joudutaan pyytämään lisätietoja, käsittelyaika usein pitenee.

Voimassaoloaika

Oikeus on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus erikoiseläinlääkärin tutkinnosta ja oikeudesta toimia erikoiseläinlääkärinä (275/2000)

Palvelun toteuttaa

Ruokavirasto

Palvelusta vastaa

Ruokavirasto
Tekstistä vastaa: Ruokavirasto
Päivitetty: 2.3.2020