suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Eri kieli- ja kulttuuritaustaisten lasten varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Varhaiskasvatus pyritään järjestämään ensisijaisesti lähipalveluna. Varhaiskasvatuksessa tuetaan monipuolisesti vieraskielisten ja monikielisten lasten kielitaidon sekä kieli- ja kulttuuri-identiteetin kehittymistä. Kaikkia lapsia rohkaistaan tutustumaan toisiin ihmisiin, kieliin ja kulttuureihin. Lasten kulttuuritaustat näkyvät varhaiskasvatuksen toiminnassa esimerkiksi leikkeinä, tarinoina, juhlien viettämisenä ja vierailuina.

Varhaiskasvatuksessa otetaan huomioon, että lapset kasvavat erilaisissa kielellisissä ympäristöissä. Kielellistä ja kulttuurien moninaisuuutta tehdään näkyväksi yhdessä huoltajien kanssa. Varhaiskasvatus on merkittävä suomen kielen oppimisen paikka. Päivittäin toistuvissa pienissä tapahtumissa ja arjen eri tilanteiden vuorovaikutuksessa tapahtuu suomen kielen oppimista. Lapsen vasuun kirjataan S2 -kielen toteuttamisen tapa ja tavoitteet. Varhaiskasvatuksen erityisopettaja voi tarvittaessa olla suunnittelemassa lapsen varhaiskasvatuksen toteuttamista.

Saamenkielistä varhaiskasvatusta tarjotaan Rovaniemellä pohjoissaamenkielisessä päiväkodissa sekä pohjoissaamen kielipesässä. Päiväkodin saamenkielinen varhaiskasvatus on tarkoitettu saamea äidinkielenään puhuville lapsille ja kielipesä toiminta niille saamelaislapsille, jotka eivät ennestään puhu saamea.

Toimi näin

Lisää tietoa saat varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 1.6.2020