suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liikenne- ja viestintävirasto Traficom

Ensimmäinen ajokortti

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Ajokortin hakeminen sähköisessä asiointipalvelussa on mahdollista, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia Suomessa tai ulkomailla ja täytät muutkin palvelun käytön edellytykset.

Palvelussa myönnetään ajokorttilupa, joka on voimassa 3 vuotta. Luvan myöntämisen jälkeen voit varata ajan kuljettajantutkinnon suorittamista varten. Lupa tulee olla voimassa mennessäsi suorittamaan kuljettajantutkinnon kokeita.

Ensimmäisen ajokortin hakeminen sähköisessä asiointipalvelussa on mahdollista, jos sinulla ei ole aikaisempaa ajokorttia Suomessa tai ulkomailla ja täytät palvelun käytön edellytykset.

Saat sähköpostiisi vahvistuksen myönnetystä ajokorttiluvasta ja myöhemmin tulokset suorittamistasi kuljettajantutkinnon kokeista, jos tallennat sähköpostiosoitteesi Oma asiointi –palvelun Omat tiedot –osioon. Lisää sähköpostiosoitteesi ennen kuin aloitat Ensimmäinen ajokortti –palvelun käytön.

https://www.traficom.fi/fi/asioi-kanssamme/ensimmainen-ajokortti

Vaihtoehtoisesti voit asioida Ajovarman palvelupisteessä.

Toimi näin

  1. Tilaaminen

Hae ensimmäistä ajokorttia Oma asiointi -palvelussa

2. Maksaminen

Maksa tilaus (20 e). Maksamisen jälkeen sinun tulee varata aika kuljettajantutkinnon kokeiden suorittamiseksi Traficomin palveluntuottajalta Ajovarmalta. Lupa tulee olla tällöin voimassa. Kokeiden suorittamisesta peritään erillinen maksu.

3. Kortin postitus

Saat ajokortin postitse kotiin noin neljän arkipäivän kuluttua kuljettajantutkinnon suorittamisesta

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulle ei ole aiemmin myönnetty ajokorttia Suomessa tai ulkomailla

Sinulla ei ole velvoitetta käyttää alkolukkoa ajaessasi

Et ole ajokiellossa

Ajokortin hakemista varten on käytettävissä sähköisessä muodossa oleva kasvokuva ja ajantasainen nimikirjoitus viranomaisrekisterissä. Näet käytettävissä olevan kuvan ja nimikirjoituksen kirjauduttuasi palveluun. Kasvokuva ja nimikirjoitus ovat käytettävissä palvelussa, jos sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti

Käyttämällä tätä sähköistä palvelua, annat luvan käyttää Traficomin kuvarekisterissä tai poliisin henkilökortti- ja passikuvarekisterissä olevaa kasvokuvaa ja nimikirjoitusta ajokortissasi.

Vakituinen osoitteesi on Manner-Suomessa.

Ajokortit postitetaan asiakkaan viralliseen, väestötietojärjestelmässä olevaan suomalaiseen osoitteeseen Manner-Suomessa. Jos osoitetietosi ovat virheelliset, päivitä ne ennen palvelun maksamista Postin ja maistraattien yhteisessä Muuttoilmoitus-palvelussa osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus

Pystyt tunnistautumaan palveluun verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistuksella.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Palvelusta vastaaLiikenne- ja viestintävirasto Traficom
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom
Päivitetty: 20.12.2019