suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto

Elintarvikehuoneiston hyväksyminen laitokseksi

  • Lupa tai muu velvoite
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos elintarvikehuoneistossa käsitellään eläimistä saatavia elintarvikkeita ennen vähittäismyyntiä, huoneistolle (laitos) on pääsääntöisesti haettava hyväksyntää valvontaviranomaiselta ennen toiminnan aloittamista tai toiminnan olennaista muuttamista. Tee Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion tai Kolarin alueelle suunnitellusta toiminnasta kirjallinen hakemus Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon hakemuslomakkeella. Kala-, liha-, maito- ja muna-alan laitokselle sekä varastolaitokselle on oma lomakkeensa. Ota yhteyttä ympäristöterveydenhuoltoon riittävän ajoissa etukäteen huoneiston (laitos)hyväksymisen tarpeen arvioimista varten.

Huomaa kuitenkin, että poroteurastamoista ja niiden yhteydessä olevista hakemus tehdään aluehallintovirastoon. Muista teurastamoista ja riistan käsittelylaitoksista sekä niiden yhteydessä olevista laitoksista hakemus tehdään Ruokavirastoon.

Toimi näin

Ota yhteyttä ympäristöterveydenhuoltoon riittävän ajoissa ennen hakemuksen tekemistä huoneiston (laitos)hyväksymisen tarpeen arvioimista varten. Tee Rovaniemen, Ranuan, Pellon, Ylitornion tai Kolarin alueelle suunnitellusta toiminnasta kirjallinen hakemus Rovakaaren ympäristöterveydenhuoltoon hakemuslomakkeella. Lomakkeista näet ilmoitukseen tarvittavat tiedot, liitettävät pakolliset liitteet sekä lomakkeen palautusosoitteet.

Kenelle ja millä ehdoin

Elintarvikehuoneiston hyväksymisen tai, jos hyväksymistä ei tarvita, toiminnan aloittamisen edellytyksenä on, että elintarvikehuoneisto on 10 §:ssä ja sen nojalla säädettyjen vaatimusten mukainen. Hakemuksen yhteydessä valvontaviranomaiselle on esitettävä kirjallinen omavalvontasuunnitelma. Et saa aloittaa laitoksen toimintaa etkä olennaisesti muuttaa toimintaa ilman viranomaisen hyväksyntää.

Palvelu on maksullinen.

Hakemuksen käsittelystä peritään Rovakaaren ympäristöterveydenhuollon taksan mukainen maksu käsittelyyn käytetyn ajan ja käsittelystä aiheutuneiden kulujen mukaisesti.


Määräaika

Tee hakemus riittävän ajoissa ennen suunniteltua toiminnan aloittamista tai muuttamista. Et saa aloittaa laitoksen toimintaa etkä olennaisesti muuttaa toimintaa ilman viranomaisen hyväksyntää.

Käsittelyaika

Hakemus käsitellään 60 vuorokauden kuluessa asian vireille tulosta, ellei asian laajuus, hakemuksen puutteellisuus tai muu erityinen syy edellytä asian pitempää käsittelyä.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Palvelusta vastaaRovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Alue Kolari, Pello, Ranua, Rovaniemi, Ylitornio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rovakaaren Ympäristöterveydenhuolto
Päivitetty: 21.4.2021